Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Karitász csoport PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. szeptember 18. szombat, 17:13

„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja, s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak, senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van. Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások baját úgy, hogy attól mi is szenvedjünk, és mások gondját úgy, hogy azt, mint a magunkét eloszlatni törekedjünk.”

(Prohászka Ottokár)

KARITASZ CSOPORT – Újszegediek összefogása az Újszegediekért

„A Katolikus Karitász egyházi közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintett nélkül segíti a rászorulókat.” (honlapjuk: http://www.caritas.org.hu) Hogy a segítség mindenhova eljusson, a nemzetközi szervezet egyházmegyei központokból áll össze, ahol a plébániai csoportokat összefogva az országos központ koordinálja a helyi, illetve az egész országot átfogó projekteket (pl. árvízkárosultak megsegítése)

A Jóisten segedelmével Újszegeden a Szent Erzsébet plébánián is működik Imre atya támogatásával egy önkéntesekből álló kis csoport, akik miután sokszor hallották Máté evangéliumában, hogy azoké a  mennyek országa, akik enni – inni adnak a szűkölködőknek, befogadják, felruházzák a rászorulókat; betegeket és foglyokat látogatnak, úgy döntöttek, hogy nem hétvégi katolikusok szeretnének lenni, hanem az evangélium lelkiségében aktívan segíteni a rászorulókon. Ennek köszönhetően évtizedek óta működik Újszegeden is Karitasz csoport, melynek tagjai a következő hónap teendőit megszervezendő minden hónap első hétfőjén 18:00-kor ülnek össze a Szent Erzsébet plébánia könyvtárában, ahova

minden segíteni szándékozó lelkes önkéntest szívesen látnak.

Jelenleg az alábbi tevékenységekbe lehet bekapcsolódni:

  • Idősek látogatása, segítés és beszélgetés - heti rendszerességgel
    Szívesen látogatnál időseket? Segítenél nekik a napi gondok leküzdésében (bevásárlás, séta, gyógyszer kiváltás, takarítás, orvoshoz kísérés vagy csak egyszerűen beszélgetés)? Jelentkezz Vajtai Évánál a 30/627-1420-as telefonszámon vagy emailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.
  • Vakok és Gyengénlátók intézeti lakóinak misére kísérése - minden vasárnap 9:00
    A ½ 10-es misére jársz? Vagy csak szívesen rászánnál egy kis időt, hogy „kiszabadítsd” az intézet lakóit a négy fal közül és hozzájárulj lelki felöltődésükhöz? Fordulj Lantos Csabihoz, akit elérhetsz a 70/266-4006-os telefonszámon vagy emailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.
  • Reménység Klub-ban változatos, vidám program megvalósítása korábbi állami gondozottak és gyermekeik részére - minden hónap utolsó szombatja 9:00-13:00
    Szívesen játszol gyerekekkel? Szereted a kreatív dolgokat, kézművességet, szaladgálást, labdázást? Szívesen beszélgetsz felnőttekkel? Akkor a Reménység Klubban a helyed! A részletekért Bús Mártit keresd a 30/852-7667-es telefonszámon.
  • Karitasz ügyelet tartás a plébánián (étel osztás, felajánlások és segélykérések fogadása) -  minden csütörtök 18:00-19:00
    Egy-egy csütörtökön délután 6-7 között nincs programod? Szívesen tennél valami jót ahelyett, hogy TV-t nézel? Gyere ügyeletet tartani! Így nem csak a rászorulóknak segíthetsz, hanem „párod” személyében egy kedves Karitaszos barátra is lelhesz! A beosztásért keresd Groma Juditot a  20/766-9540-es telefonszámon vagy emailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

 
Szívesen segítenél a rászorulóknak?
Jelentkezz Karitasz önkéntesnek!

Állandó programot nem tudsz bevállani, de egy-egy alkalommal szívesen segítenél?
 Jelentkezz Karitasz alkalmi segítőnek!

Otthon akad egy-egy játék, ajándéktárgy amit szívesen felajánlanál?
Hozd el a Karitasz ügyeletre!

Segítségre lenne szükséged vagy tudsz rászorulókról a környezetedben?
Mond el nekünk az ügyeleten!

Van egy-egy szabad ½-1 órád és hasznosan szeretnéd eltölteni?
Segíts nekünk feltérképezni az újszegedi rászorulókat! 


VÁRUNK A KARITASZBAN!

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 18. szombat, 17:20
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi