Címlap Hírek Képviselőtestületi gyűlés
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Képviselőtestületi gyűlés PDF Nyomtatás E-mail

Imre atya Olaszországba való elmenetele előtt egy utolsó összejövetelre hívta a Képviselő testület tagjait és a közvetlen munkatársakat a házastársaikkal együtt. Ezen a gyűlésen jelen volt a leendő új plébánosunk, Dr. Balogh József atya is és természetesen Perlaki Flórián atya is. Józsi atya nem ismeretlen az újszegedi közösség számára, hiszen korábban éveken át Ő tartotta a vasárnap reggeli 7 órás (később ½ 8-as) misét a Szent Erzsébet-templomban, valamint egyik évben a Teréz-templom búcsúi miséjét is. A Képviselő testület tagjai közül többen régi kedves ismerősként köszönthettük Őt. Újszegedről a hitoktatókon kívül is sokan végeztek a Szegedi Hittudományi Főiskolán, ők onnan ismerik Józsi atyát, mint teológiai tanárt és igen jó emlékeket őriznek színvonalas előadásairól. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagy szeretettel és bizalommal várjuk új plébánosunkat!

Imre atya pedig közel 12 évi áldásos szolgálata után elhagyja Újszegedet, ami miatt talán természetes a fájdalom is, de hisszük, hogy Isten vezeti az egyházat. Vezeti őt is és minket is. Ezért elsősorban hála van a szívünkben Isten iránt és papjaink iránt. Hála azért, hogy igazi közösségi „lelki-építkezés” folyt ezekben az években. Képviselők, munkatársak, önkéntesek, közösségi tagok, mindnyájan magunkénak érezzük a plébániát, az egyházat! Együtt imádkoztunk, dogoztunk, szolgáltunk, és – Istennek hála – sok gyümölcsöt is láthattunk. (Ami hiány volt/van, azért meg az Úr irgalmát kérjük!) A fizikai építésekért is hála, hiszen felépült a Teréz anya templom, egy új plébánia, a Szt. Lukács pihenőház, a temetői gondnokház, stb.

A Képviselő testület és a hitoktatók egy különleges tortával köszöntötték Imre atyát, amely a Szent Erzsébet templomot ábrázolta, ahol eddigi papi életéből leghosszabb ideig szolgálta Istent és felebarátait.

Hála és köszönet áldásos munkájáért!

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi