Címlap Hírek Székesfehérvári zarándoklat
Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Székesfehérvári zarándoklat PDF Nyomtatás E-mail

Közösségünk 50 tagja október 12-én a szentmihályi hívek egy kisebb csoportjával Székesfehérvárra zarándokolt Thorday Attila plébános vezetésével. A megérkezés után a Szent István-székesegyházban az atya hálaadó szentmisét mutatott be. Majd a Középkori Romkertben részletes ismertetést hallhattunk a királyok egykori koronázási és temetkezési helyéről, láthattuk a királyok sírhelyeit, valamint Szt. István szarkofágját.

Az Országalma díszkút és szobor megtekintése után az Egyházmegyei Múzeumban megcsodálhattuk a három legnagyobb: zágrábi, székesfehérvári és kalocsai Szt. István ereklyetartó hermáját. Ebéd után a Ciszterci templom egyedülálló rokokó faragott berendezésű sekrestyéjét ámultuk-bámultuk. Ez után a Szent Imre-templom, mely a herceg születése helyén álló ferences templom, látogatása következett.

Végül a Prohászka Ottokár emléktemplommal zártuk a napot, ahol bent a templomban Prohászka püspök, kint a kertben Kaszap István, jezsuita novícius földi maradványai nyugszanak.

Bővíz Edit

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi