Címlap Hírek Jubileumi farsangi bál
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Jubileumi farsangi bál PDF Nyomtatás E-mail

Plébániánk tizedik farsangi bálja nagy szeretetben és jó hangulatban telt. Attila atya és vendéglátónk, Kiss Ernő köszöntője után csodálatos nyitó táncot láthattunk, amelyet Ábrahám Anikó tanított be a pároknak.

Jelmezeseink felvonulása során zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, két kategóriában is hirdettek három-három győztest. A család kategóriában kiemelték az „Egércsalád a sajtban”, az „Éjjeli baglyok” és a „Piroska és a farkas”, csoportban pedig az „Afrikai testvérpár”, a „Királylányok és testőrük”, valamint a „Boszorkány, Dinó, Királylány” formációkat. A többiek is nagyon ötletes és igényes jelmezekben jelentek meg.

A csoportok vidám műsorai nagyon sokszínűek voltak. A tehetséges és bátor Palázsy testvérekből álló 3 Chords zenekar először egy ismert rock dallal és egy saját szerzeménnyel bűvölte el a közönséget, majd teljesen mást stílust bemutatva a MASZK című filmből szambát adtak elő. Kiss Karcsi és családja az egyik nagy klasszikussal, Piroska és a farkas meséjével szórakoztatott bennünket. A Ministráns fiúktól megtudhattuk, hogy Rimapénteken miért zárt be Rimapénteki Rimai Péntekh csodapatikája, ahol mindenki a saját részére vásárolhatott (volna) írt, balzsamot pl. irigység, lelki restség, tohonyaság, gonoszság ellen. Amadeus és volt menyasszonya csodálatos négykezest játszott nekünk a zongorán. A Jeromos csoport pedig bemutatta, hogyan „sózott” minket, nőket Isten a férfi nyakára, aki bár szabadulna néha tőlünk, de nélkülünk sem tud élni (ehhez kellett az Úr erőteljes ráhatása is.)

A Kender zenekarral jó hangulatú táncházban tanulhattuk, ismételhettük a magyar és moldvai néptáncokat.

Ezúton is köszönjük a sok szervezőnek, tombolatárgyakat felajánlóknak (kiemelném a váraszói hétvégét és a sok finom, dobozos süteményt) és minden fellépőnek azt, hogy emelték az este fényét. A Szentlélek ismét köztünk volt és az örömben tartott együtt minket jelen lévőket és azokat is, akik bármilyen okból csak lélekben lehettek velünk. Jövőre Isten kegyelméből folytatódik ez a nagyon szép hagyomány, amelyre mindenkit nagy szeretettel várunk.

Bús Márti

Fotó: Krisztin-Németh István

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi