Címlap Hírek Tanévkezdő hittanos találkozó
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Tanévkezdő hittanos találkozó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kocsis Ili, Behánné Brigi, Piros Adorján   

Keresztségünkben mindannyian meghívást kaptunk arra, hogy Jézus tanítványai legyünk, életünk során pedig újra meg újra hív minket, hogy őhozzá tartozzunk. Minden szentség vételekor meghallhatjuk ezt a hívó szót, de minden együttlétünk, amikor az Ő nevében gyűlünk össze is alkalmat ad a hívását meghallanunk.

 

Ilyen együttléttel kezdődött el az idei tanéve a hittanosainknak, akik szeptember első szombatján a Teréz-templom gyülekeztek a tanévkezdő hittanos találkozóra. Minden korosztályból voltak gyerekek, az alsó tagozatostól a gimnazistáig, akik örömteli, tartalmas napot töltöttek együtt. A lelkinap foglalkozásai olyan bibliai történetek feldolgozásáról szóltak, amelyek a meghívás kulcsszava köré csoportosultak. Így a délelőtti és délutáni foglalkozásokon Isten által teremtett emberi közösségbe való meghívással foglalkoztak a csoportok, valamint Noé, Ábrahám, Jónás és Jézus tanítványai történetébe „léphettek bele” a diákok. Még egy Jézus-korabeli asztal köré is odagyűltünk, ahol bibliai ételeket kóstolgattak, ha nem is éhes, de kíváncsi szájak. A napközbeni játékok, mind-mind élményszerűvé tették a Szentírás történeteit, és ezen élmények megtapasztalásával vált élővé, nekünk szólóvá a benne foglalt isteni üzenet. A gyakorlatok során, korosztályonként megtapasztalhatták, hogy milyen üdvös, hogy az ember nem egyedül van, hanem társra lelhet a másikban. Átélhettük, hogy, akárcsak Jónás, menekülhetünk ugyan az isteni hívó szó elől, mégis a Jóisten akarata fog érvényesülni, „akaratocskáink” ellenében is. Megtudtuk, hogy példaképre lelhetünk Ábrahámban, aki minden akadály ellenére eljut az Ígéret földjére, hisz isteni meghívás viszi oda. Láthattuk, amint Jézus olyan tanítványokat gyűjt maga köré, akik ugyanolyan egyszerű, jószándékú emberek, mint mi magunk és nem különleges, kiemelkedő tulajdonságokkal bírók.

 

Lelkinapunkat a Teréz-templom búcsújának szentmiséjével zártuk, ahol a gyerekek családjai is csatlakoztak hozzánk. Az első mondat a meghívásról szólt, hadd legyen az utolsó is azé: Szeretettel, törődéssel várjuk következő lelkinapunkra is minden egykori, jelenlegi és érdeklődő hittanosunkat! Egyházi közösségünk imáit kérve a ránk bízottakra és munkánkra is:

a hitoktatók:
Gálné Ili
Behánné Brigi
Piros Adorján

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi