Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Hittantábor PDF Nyomtatás E-mail

Plébániánk július első hetében gyermekkacajtól volt hangos. A kisiskolás, 10-12 éves korosztály számára szép és tartalmas programot állított össze Ági néni, Brigi néni és Erika nővér.

Bővebben...
 
Zarándoklatunk Csanádra PDF Nyomtatás E-mail

A Szeged-Csanádi egyházmegye tagjaiként azzal a szándékkal indultunk 70-en zarándoklatunk első állomására Csanádra (Cenad), amely ma Románia területéhez tartozik, hogy megismerkedjünk egyházmegyénk gyökereivel, Szent Gellért püspök, az egyházmegyénk védőszentjének egykori áldásos szolgálatával, tevékenységével.

Bővebben...
 
Közösségi - családi nap PDF Nyomtatás E-mail

„Ha szeretjük egymást,
Isten bennünk él.”
János 1. levele 4,12

Május 7-én, szombaton megtartottuk plébániai közösségünk szokásos egész napos találkozóját, melynek programja ebben az évben – a Családok évében – főleg a házasság, család témaköréhez illeszkedett.

Bővebben...
 
A Zene kegyelem PDF Nyomtatás E-mail

Liszt Ferenc: Les Preludes című szimfonikus költeményéről hallhattunk nagyon tartalmas, színvonalas előadást plébániánk nagytermében, április 2-án szombaton az esti mise után. Az előadó Martonné Szécsi Éva tanárnő volt, az előadáson közreműködött Szafián Zsuzsanna költőnő-tanárnő. Az előadás első harmadában egy rövid ismertető hangzott el Liszt életének korai szakaszából, majd a szimfonikus költemény, illetve a programzene kialakulásáról beszélt nagyon kifejezően az előadó, Martonné Szécsi Éva tanárnő.

Bővebben...
 
Világimanap PDF Nyomtatás E-mail

Nekünk jutott az a megtisztelő feladat, hogy a 2011-es VILÁGIMANAP megrendezését Szegeden az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia kapta. A díszasztalon a biblia, a gyertya, az 5 kenyér, a búza, a homok, a víz és a kalász szimbolizálta az oltárt. Református, Evangélikus, Babtista, Metodista, Evangéliumi Pünkösdiek gyülekezetéből és három katolikus egyházközségből egy-egy személy képviselte közösségüket.

Bővebben...
 
Farsang PDF Nyomtatás E-mail

Idén is hótakaróval borított díszletben fogadta a bálozókat a Bálint Sándor Művelődési Ház. A kinti hidegről az előcsarnokba betérőket azonban hamar felmelegítette a vidám vendégsereg és a megannyi barátságos ismerős arc látványa. Az egymással társalkodó idősebbek „szoborcsoportjai” között nyüzsgő ifjak és kergetőző apróságok tették a képet a közösségi élethez szokott szívek számára üdítően mozgalmassá.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Ki olvas minket
Oldalainkat 14 vendég böngészi