Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Közösségi nap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bús Márti   

A Kalkuttai Szent Teréz templom ismét bensőséges otthont adott a közösségi szeretet megélésének. Szeptember 22-én reggel 9 órától a Plébánia apraja-nagyja gyülekezni kezdett egy kellemes nap eltöltésére.

Bővebben...
 
Világban élő ferencesek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szabóné Égető Zsuzsanna   

A szeptember 6-i társaskörön Kerekes László, újszegedi testvérünk (jelenleg az Országos Ferences Világi Rend minisztere) az alapító Assisi Szent Ferenctől kezdődően mutatta be a ferences családfát. Előadónk és felesége Erzsike egymást váltva színesítették a hallgatók ismereteit erről a szervezett testvéri közösségről.

Bővebben...
 
Székelyföldi vendégek PDF Nyomtatás E-mail

Augusztus 19-én, a délelőtti szentmise végén Oroszhegyről érkezett az Erzsébet-kórus. Minden tagjuk – szüleik jóvoltából - a keresztségben Árpád-házi Szent Erzsébet mennyei pártfogását kapta. Közel egy évtizede kórust alakítottak, és a Kárpát-medence szerte elzarándokolnak minden templomba, melynek Szent Erzsébet a titulusa. Köszönjük, hogy minket is megörvendez-tettek énekükkel és példás helytállásukkal.

 
Mária-napok PDF Nyomtatás E-mail

Színes papi egyéniségeket ismerhettünk meg az idei Mária-napok során. Szeptember 8-án, szombaton a Tápéra és Petőfitelepre újonnan kinevezett plébános, Máté János atya tartotta az esti szentmisét. Lelkes beszédében Mária Istennek kimondott IGENjére irányította figyelmünket. A zenei szolgálatot Bővíz László testvérünk fogta össze, aki a rókusi és zákányszéki ének- és zenekar tagjaival meghitt, imádságos légkört biztosított erre a feledhetetlen estére.

Bővebben...
 
Fénylő életek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Péterffy Gabriella   

Szeptember 28-án az esti szentmise után zsúfolásig megtelt a plébánia nagyterme. Vetített képes előadásra gyűltünk össze, melynek során Edith Ramberger, a Szalvátor Nővérek Kongregációjának generális főnöknője ismertetett meg bennünket a közösség történetével és tevékenységével. Széles ívű, egyszersmind részletekben is gazdag előadásban jelenítette meg számunkra a szerzetes nővérek világát. A témára jellemző nemzetköziség még érzékelhetőbbé vált azáltal, hogy osztrák vendégünk mellett jelen voltak körünkben a rend Újszegeden is tevékenykedő tagjai, Anna Maria Pelka lengyel és Jyothi Jampana indiai nővér, valamint a magyarországi tartományfőnöknő, Moser Erika is.

Bővebben...
 
Zarándoklat Csíksomlyóra PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 7-én, a csütörtöki Társas-Kör keretében élménybeszámolókban volt részünk. Elsőként Kis Lászlóné Gyöngyi felidézte azokat az emlékeket, amikor még a Caucescu-diktatúra idején férjével és barátaikkal a Gyímesekben családoknál kaptak szállást, majd a helyiekkel gyalog zarándokoltak el Csíksomlyóra.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi