Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Az útonlévők megáldása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bóna Lajos   

Újszegeden egyházközségünkben július utolsó vasárnapján a járművek és útonjárók patrónusához kapcsolódóan először került sor erre a szép eseményre. Az 1900-ban alakult Magyar Autóklub és plébániánk közös rendezésében a Torontál téri nagy parkolóban több tucatnyi autó, motorkerékpár, kerékpár és babakocsi, valamint utasaik kerültek megáldásra.

Bővebben...
 
Egyházzenei hónap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

Különleges, nem mindennapi élményekkel gazdagodhattunk az egyházzenei hónap keretében szervezett programokon a Szent Erzsébet templomunkban. Két önálló hangverseny és három, a szentmiséhez kapcsolódó zenei műsor került megrendezésre.

Bővebben...
 
Közösségi nap PDF Nyomtatás E-mail

Pünkösdhétfőn közösségi napot tartottunk a Teréz anya templomban.

„A hívők sokaságának egy volt a szíve lelke”

A résztvevők létszáma 265 volt gyerekekkel együtt. Jelentős volt az ifjúsági korosztály is, három ifjúsági csoportban beszélgettek a középiskolás és egyetemista korú fiataljaink.

Bővebben...
 
Anyák napja a templomban PDF Nyomtatás E-mail

Több mint 160 család részvételével ünnepeltük az anyák napját az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban. A mise elejétől jelen volt ez a szándék: hálát adni az édesanyákért, az anyai hivatásért. Imre atya a prédikációban az Olvasmányból kiindulva a bizalom fontosságáról és „bizalom kultúrájáról” beszélt, melyet az édesanyák és az édesapák tudnak elültetni a gyermekekben.

Bővebben...
 
Nagyböjti lelkigyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bóna Lajos   

Ez évi lelkigyakorlatunk vezetője, Tamás atya fiatal ember: 2009-ben szentelték pappá Vácott. Első kápláni helye Nagymaros volt, majd 2010-tol Szolnokon a Belvárosi Szentháromság Nagytemplom káplánja.

Bővebben...
 
Hitoktatás - elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Drávainé Kovács Ágnes   

A hittanos gyermekek közül 29-en készülnek az idei tanévben elsőáldozásra, ebből két fiatalt középiskolás korában szólított meg az Úr, a többi gyermek általános iskolában 4. osztályos. Az előkészület már negyedik éve tart, de különösen az idei tanévben foglalkozunk az elsőáldozás anyagával.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 4 vendég böngészi