Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Adventi hangverseny PDF Nyomtatás E-mail

A Harmónia Consort adventi hangversenyt adott az újszegedi Kalkuttai Teréz templomban 2010. december 4-én szombaton az esti szentmise után.

Bővebben...
 
Behán család zenés áhítata PDF Nyomtatás E-mail

A Behán család és barátai december 25-én a fél 12-es mise előtt karácsonyi zenés áhítatot tartottak a Teréz-templomban, mellyel mindenkinek boldog, békés, örömteli szent karácsonyt kívántak.

Bővebben...
 
Száz év a liget oldalában PDF Nyomtatás E-mail

Könyvbemutató
A kiadvány gondolata és elképzelése, a szerzők fölkérése, megbízása dr. Kiss Imre általános püspöki helynök és dr. Bóna Lajos világi egyházközségi elnök érdeme. Ez a munka 31 szerző 40 írását tartalmazza. A kötet írásait három nagy témakör szerint rendeztük el.

Bővebben...
 
Szent Erzsébet legendája oratórium PDF Nyomtatás E-mail

Ünnepi hangverseny 2010. november 20-án az esti szentmise után
A centenáriumát ünneplő Szent Erzsébet templom ünnepi rendezvényeinek sorában a gyermekrajzpályázat és kiállítás, valamint fiataljaink által előadott színdarab után a zene nyelvén is ünnepeltük templomunkat és névadó szentjét.
Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája című oratóriumából hangoztak el részletek templomi közösségünk kórusainak, a kibővített Szent Cecília énekkar, a Schola és a szólisták: H. Bálint Zsuzsanna énekművész-szoprán, Altorjai Tamás operaénekes-basszus előadásában.

Bővebben...
 
Szent Erzsébet a szeretet szentje PDF Nyomtatás E-mail

November 20-án a centenáriumi rendezvénysorozat keretében Puskely Mária nővér Szent Erzsébet a szeretet szentje címmel tartott előadást.

Bővebben...
 
Szent Erzsébet élete PDF Nyomtatás E-mail

November 14-én a szentmise után Árpád-házi Szent Erzsébet élete címmel színdarabot adtak elő az újszegedi plébánia fiataljai.

Rendező: Cseh Miklós

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 13 vendég böngészi