Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Centenáriumi gyerekrajzkiállítás PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi és Újszeged környéki óvodák és általános iskolák növendékeinek alkotásaiból a Bálint Sándor Művelődési Házban nyílt gyermekrajzkiállítás megnyitójával kezdődött a Szent Erzsébet jubileumi év programsorozata.

Bővebben...
 
Teréz-templom búcsú PDF Nyomtatás E-mail
2010. október 05. kedd, 15:35

 Idei búcsúnk ünnepi miséjén a szentbeszédet Imre atya meghívására dr. Gruber László teológiai tanár, Szőreg és Deszk plébánosa – “szomszédunk” – mondta. Világos, gazdag és mély elmélkedéssel ajándékozott meg bennünket László atya, aki Teréz anya követendő életpéldáját személyes kalkuttai élményeivel fűszerezte, mindvégig a szolgáló szeretetet állítva a középpontba.

Módosítás dátuma: 2010. október 05. kedd, 15:49
Bővebben...
 
Kézműves hittantábor PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Drávainé Kovács Ágnes   
2010. július 11. vasárnap, 16:24

A július 11-ig tartó hittantáborra az Árpád-házi Szent Erzsébet plébánián a 3.-4. osztályos tanulókat szólítottuk meg. Sok kedves gyermek jelentkezett, és 19-en vettek részt a táborban, emellett négy középiskolás fiatal Brigitta, Valika, Melitta, Martin segítette Imre atya, Flóri atya, Brigi néni, Emese néni, Ági néni, Gábor bácsi és Erika nővér munkáját.

Módosítás dátuma: 2010. július 11. vasárnap, 17:53
Bővebben...
 
Templom felújítás PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 06. kedd, 00:00
Július 6-án elkezdték az Árpád-házi Szent Erzsébet templom tornyának a beállványozását. A templom ebben az évben ünnepli fölszentelésének 100. évfordulóját. Erre az alkalomra a templom külsőt szeretnénk renoválni. Ebben az ütemben a torony és a főhomlokzat tatarozása valamint a lábazat kijavítása történik. A munkák előre láthatólag augusztus 31-ig tartanak.
Módosítás dátuma: 2010. július 11. vasárnap, 17:25
Bővebben...
 
Zarándoklat Budapestre PDF Nyomtatás E-mail
2010. június 09. szerda, 19:50

Július első vasárnapján az egyházközség 50 tagja egy napos zarándoklatra indult a fővárosba. A buszon közös reggeli imát tartottunk Imre atya vezetésével, aki elmondta, hogy a nap folyamán templomból templomba fogunk menni, és élő kövekből épüljünk Isten templomává.

Módosítás dátuma: 2010. július 11. vasárnap, 17:41
Bővebben...
 
Bérmálás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csörgő Bálint   

Felnőtt bérmálkozónk vallomása
Közel két teljes esztendő  eltelt már, hogy elkezdtük a katekumen csoporttal a felkészülést a különböző szentségek felvételére (esetemben ez a keresztséget, az eucharisztiát és a bérmálást is jelentette, volt akinek csak az utóbbi kettőt). Az elején még nagyon távolinak tűnt a húsvéti és pünkösdi állomás, de mindenkiben megvolt az elszántság, az elhatározás, hogy mind testben, mind lélekben végigjárja az utat, amely a bérmáláshoz vezet.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 3 vendég böngészi