Címlap Közösségek élete
Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Közösségek élete
Búcsú Mátraverebély-Szentkúton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Siklós Róbert   
2009. július 08. szerda, 13:05

Jegyesek, ifjú  házasok, gyermeket várók és gyermekre vágyók búcsúja
Sarlós Boldogasszony ünnepén
Mátraverebély-Szentkút, 2009. július 4.

Az elmúlt hétvégén második alkalommal került megrendezésre a jegyesek, ifjú házasok, gyermeket várók és gyermekre vágyók búcsúja Mátraverebély-Szentkúton. Az ott élő ferences testvérek tavaly tartották meg az első ilyen búcsút Sarlós Boldogasszony ünnepéhez kötődően, remélve, hogy hagyományt tudnak teremteni. A tavalyihoz képest a létszám a többszörösére emelkedett, így az idei búcsút már szabadtéren kellett megtartani.  
A szentmisét Bíró László  püspök atya celebrálta az ottani néhány ferences atyával, egy zarándokcsoporttal érkezett vendégatyával és Székely János segédpüspök atyával. A szentbeszédet Bíró püspök úr mondta, melynek vázlata a cikk végén olvasható.  

Bővebben...
 
Szent Cecília énekkarunk Deszken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szántóné Babi   
2009. július 05. vasárnap, 13:10

Július első szombatján a Szent Cecília énekkarral Deszkre látogattunk a gyönyörű Magyarok Nagyasszonya-templomba, hogy hálát adjunk az elmúlt év kegyelmeiért, hogy énekelhetünk Isten dicsőségére, és hogy a közösségünk egyre élőbb, összetartóbb lesz. Megemlékeztünk a szentmisében elhunyt kórustagjainkról, és kértünk további kegyelmeket családjaink számára. Legkedvesebb, legszebb kórusműveinket szólaltattuk meg a csodálatos templomban.

Bővebben...
 
Egy kiállítás képei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóthné Vajtai Éva   
2009. június 17. szerda, 15:17

A Magyarok Nagyasszonya Idősek Klubja megtekintette Budapesten az Arturo Mari fotóit bemutató kiállítást, amely II. János Pál pápa életének fontos mozzanatait foglalja össze.

Bővebben...
 
Nagyváradi „koncsertó” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pechan Zoltán   
2009. június 17. szerda, 14:35

Kórusunk a múlt évi sikeres bemutatkozás után idén is meghívást kapott vendégszereplésre a nagyváradi „Posticum” Katolikus Ifjúsági és Kulturális Központba. Nem is akármilyen eseményre: a Posticum átadásának és a kápolna felszentelésének 9. évfordulójára rendezett eseménysorozat részeként lépett fel kórusunk. Május 21-től 24-ig napi 3-4 esemény zajlott a Házban, a tudományos előadástól a jazzkoncertig.

Bővebben...
 
Isten előtt - bemutatkozik a Jeromos csoport PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Selmeczi Szilvi   
2009. május 28. csütörtök, 20:33
2008  őszén  megfogalmazódott a gondolat, hogy az egyetem elvégzését követően Szegeden munkát találó fiatalok – megízlelve a dolgos hétköznapok szépségeit és fáradalmait, valamint a megnövekedett csoportlétszámra tekintettel – a még tanulókkal a kapcsolatot továbbra is fenntartva, mégis külön csoportban folytassuk a hittanos összejöveteleket.
Bővebben...
 
Bemutatkozik a katekumen csoport PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 28. csütörtök, 20:22

Azzal  a  szándékkal  jelentkeztem  a Plébánián  katekumennek,  hogy  én is  részesülhessek  a  szentségekben. A  jelentkezésem  előtt  is  olvastam  a Bibliát,  eljártam  a  vasárnapi misékre. A katekumenátus időszakát ekkor még  kissé  „nyűgnek”  gondoltam. Azóta azonban rengeteget tanultam: Imre atya és a nővérek elmagyarázták nekünk, jelölteknek hitünk legfontosabb  elemeit.  Megérttették  velünk, hogy bíznunk kell Jézusban és abban, amit Ő tanított nekünk. Bíznunk kell abban is, hogy az Atyának megvan a hatalma ahhoz, hogy megtartsa a nekünk tett ígéreteit, és megsegít minket yengeségeinkben. Megmutatták számunkra, hogy mit  jelent  Jézussal élni, és milyen is ez az út, amit természetesen mindenki másként  él meg, él  át. Ezt  elfogadva próbálok  beszámolni Jézusnak – és közvetítésével az Atyának  –  esténként  az  elmúlt  nap eseményeiről,  köszönetet  mondani neki a jó dolgokért és kérni bocsánatát az elkövetett hibákért.
A  beavatási  szertartások  számomra annak jelei, hogy a közösség elfogad és befogad. A közösség előtt megvallottuk  legbensőbb  érzéseinket,  amit  néha  még  magunknak  is nehéz megfogalmazni: mi késztetett bennünket arra, hogy meg akarjunk keresztelkedni, mit jelent számunkra Jézussal  élni.  Megkaptuk  a  legfőbb imát,  a Miatyánkot  és  hitünk  szimbólumát,  a  keresztet.  Engem  ezek  a szimbólumok segítenek abban, hogy még  inkább  magamba  fogadjam  a hitet, és próbáljak meg e szerint élni. Természetesen ez az út nem könnyű, még nagyon sokat botlom, de tudom, hogy jó úton haladok.
Már  nagyon  várom  az  év  számomra egyik  legfontosabb dátumát, húsvét  vigíliáját,  amikor  részesülni fogok a keresztség, az elsőáldozás és a bérmálás szentségében.

Pádár Csilla
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Ki olvas minket
Oldalainkat 4 vendég böngészi